• Hyppää pääsisältöön
  • Hyppää ensisijaiseen sivupalkkiin
  • Etusivu
  • Älykoti
    • Älylaitteet
    • Piha
  • Lifestyle
    • Perhe
    • Vauvavuosi
    • Raskausaika
    • Yrittäjyys
  • Viherkasvit
  • Suosittelen
  • Yhteistyö
  • Rekisteriseloste

Älykodin avaimet

Arjen älyratkaisut

Olet täällä: Alkuun / Lifestyle / Vauvavuosi / Mikä ihmeen imetysdieetti?

Mikä ihmeen imetysdieetti?

11/10/2019 by Joanna

Imetysdieetti kuulostaa sanana ensin omituiselle. Imetys kun ei ole parasta aikaa kokeilla hokkuspokkusdieettejä. En ollut itsekään kuullut asiasta, ennenkuin aloin selvittää, miksi tyytyväisestä vauvasta tuli yhtäkkiä itkuinen ja miksi maito seilaa jatkuvasti vauvan nielussa.

Imetysdieetillä tarkoitetaan sitä, että äiti jättää pois ruokavaliostaan vauvaa allergisoivat ruuat. Yleisin poisjätettävä kombo on maito, kananmuna, soija ja naudanliha. Näiden ruokien proteiinien rakenne on samankaltainen, joten jos näistä yksi allergisoi, niin on todennäköistä, että myös muut aiheuttavat oireita.

Imetysdieettiä tekee mielellään vauvan takia. Vauvan piraattikengät ja vauva kuvassa.
”Maitoahan se vain on” ja ”Äidin syömiset ei voi allergisoida vauvaa”-kommentit jätän omaan arvoonsa. Niin monta valvottua yötä on takana, että asia on jo meillä todettu. Diettaan ilomielin siitä ilosta, että vauva ei itke kipeää vatsaansa.

Maidon seilaaminen kurkussa loppui meillä neljäntenä päivänä dieetin aloittamisesta. Tilanteen rauhoitettua koitin varovasti palauttaa maitoa ruokavalioon, mutta tämän seurauksena pojan vatsakivut ja piereskely pahenivat. Pahinta oli yöaika, jolloin vauva heräili kahden tunnin välein vatsakipuihin. Tällä hetkellä poika ei kestä mitään lehmänmaidosta tehtyjä tuotteita minun syömänä.

Maidotonkaan dieetti ei vielä saanut pojan vatsaa rauhoittumaan. Seuraavaksi syylliseksi paljastui peruna. Valitettavasti kaikissa löytämissäni vegejuustoissa on käytetty perunaa, joten juustoa en pysty syömään missään muodossa.

”Pahiksiksi” epäillään vielä tomaattia, sipulia ja paprikaa. Näiden lisäystä ruokavalioon kokeilen myöhemmin.

Kaupassa käynti on muuttunut melkoiseksi taiteiluksi tämän myötä. Valvottuani öitä ähisevän vauvan kanssa, muistan jatkossa tarkastaa makkarani ja muunkin ruuan ainesosaluettelot.

Ulkona syönti on hieman pelottavaa, kun joudun luottamaan siihen, että allergiat on otettu keittiössä huomioon. Jos ei ole, niin valvotaan taas yö tai kaksi ennenkuin vauvan vatsa asettuu.

Raakasuklaata ja salaattia imetysdieettin.
Helppo raakasuklaa syntyy sulattamalla kookosrasvaa ja viskaamalla siihen vähän enemmän raakakaakaota. Maun mukaan sekaan hunajaa tai muuta makeutusta ja pinta täyteen pähkinöitä, kookoshippuja, kuivattuja marjoja tai muuta hyvää. Viskataan pakkaseen ja nappaillaan sieltä makean himon iskiessä.

Monelle tuotteelle on löytynyt korvaaja. Jogurtit olen vaihtanut kaurapohjaisiin. Jauhelihaa löytyy pelkkänä possuna tai karitsana. Kauramaidosta tulee ihan juotava kaakao. Vegejäätelöistä löytyy hyviä vaihtoehtoja ja itse pyöräytetty raakasuklaa vie makean himon.

Toivon kovasti, että pojan vatsa kestäisi maitotuotteita myöhemmin. Kaipaan cheddaria, fetaa, mozarellaa, kermajuustoa ja edes jotain mikä näyttää juustolle 🙂

Ruskamaisema

Kategoriassa: Vauvavuosi

Viimeisimmät blogitekstit

Valurautapannulla kanaa ja kasviksia menossa grilliin

Grillikauden avajaiset paleo-tyyliin

Lämmin kevätilta voi tarkoittaa vain yhtä asiaa: grilli kuumaksi! Tänä vuonna aloitimme kauden paleo-ruokavalion hengessä. Tässä postauksessa kerron, mitä paleo …

Lue lisää
Leikuulaudalla sipulia ja selleriä, teksti hyvinvointi

WildFit ja minä – matka takaisin omaan hyvinvointiin

Jos joku olisi vuosi sitten kysynyt, lähtisinkö vielä ruokavalion rajoittamisen polulle, olisin vastannut varsin tiukasti ”en todellakaan”. Takana oli vuosien …

Lue lisää
Kasvivalo ikkunan edessä

Tarvitsevatko huonekasvit kasvivaloja?

Huonekasvit tuovat vihreyttä ja eloa koteihin, mutta erityisesti talvikuukausina moni miettii, riittääkö luonnonvalo pitämään kasvit hyvinvoivina. Tässä blogitekstissä pureudumme siihen, …

Lue lisää
Oura-sormus

Kokemuksia Oura-älysormuksesta – Gen 4 ominaisuudet

Sain Oura-sormukseni 2018 vuoden marraskuussa puolen vuoden odotuksen jälkeen. Pieni kapistus kerää yllättävän paljon tarkkaa dataa, unen ja palautumisen mittaus …

Lue lisää
Korvausilmaventtiili ikkunaluukussa

Sisäilma kuntoon korvausilmaventtiileillä – Kokemuksia Velco VTR-100

Kaupallinen yhteistyö Velco Oy. Vanhan talon ilmanlaatua on helppo parantaa korvausilmaventtiileillä, jotka tuovat ulkoa raikasta ilmaa sisätiloihin ja varmistavat ilmanvaihdon …

Lue lisää
Aloita sashiko-kirjonta

Aloita Sashiko-kirjonta: Tarvikkeet, tekniikat ja vinkit

Mitä sashiko-kirjonta on? Sashiko on perinteinen japanilainen kirjontatekniikka, joka tunnetaan erityisesti yksinkertaisista ja kauniista geometrisista kuvioistaan. Sashiko tarkoittaa japaniksi pieniä …

Lue lisää

Ensisijainen sivupalkki

Joanna

Joanna Niininen Toimitusjohtaja, äiti ja yritysvalmentaja. Hurahtanut teknologiaan, älykodin ratkaisuihin, joogaan ja taistelulajeihin.
Lue lisää minusta.

Seuraa minua somessa

Facebook Älykodin Avaimet LinkedIn Instagram Älykodin Avaimet blogit.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • Grillikauden avajaiset paleo-tyyliin
  • WildFit ja minä – matka takaisin omaan hyvinvointiin
  • Tarvitsevatko huonekasvit kasvivaloja?
  • Kokemuksia Oura-älysormuksesta – Gen 4 ominaisuudet
  • Sisäilma kuntoon korvausilmaventtiileillä – Kokemuksia Velco VTR-100

Kategoriat

Älykoti kategoria Lifestyle kategoria

Avainsanat

arvostelut histamiini-intoleranssi kaupallinen yhteistyö kirje lapselleni Kuopio letut mediaosumat Philips hue valot pukeutuminen pöytäpuutarha remontti reseptit Reviews Sollertis WordPress

Yhteistyössä

Sollertis

Somestrategia - opas yrittäjälle

Easylinehost Finland

Copyright ©2018-2023 · Joanna Hoffren · Powered by Sollertis

← Lämpöä terassille – Solamagic-infrapuna­lämmittimet ← Satunnaiskuvaajan helmiä