Vegaaniset letut ovat meidän seitsenkuisen sormiruokailijan lemppari aamiaisia, ne voittavat aamupuuron milloin tahansa. Puuro valuutellaan leukaa pitkin ruokalappuun, mutta nämä letut työnnetään mitä suurimmalla innolla ääntä kohti.
Blogini seuraaja eivät ole voineet välttyä meidän histamiini-intoleranssin kanssa taiteilulta. Juuri silloin kun dieetti oli tiukimmillaan ja epätoivo suurimmillaan, törmäsin vegelettureseptiin, jota muokkasin meille sopivaksi. Letut pelastivat koko viikon. Ette uskokaan miten hyvälle nämä silloin maistuivat ja maku on edelleen kohdallaan.
Tällä hetkellä ruokavaliota ollaan saatu laajennettua ja pystymme syömään myös pieniä määriä histamiinia sisältäviä ruokia. Tässä reseptissä on mantelia ja banaania, joissa molemmissa on jonkin verran histamiinia. Jos reseptistä haluaa todella matala-histamiinisen, niin banaanin voi korvata vaikkapa omenasoseella ja mantelijauhon riisijauholla.
Lettujen kaverina meillä syödään usein omenaa, päärynää tai banaanin toinen puolisko. Kuumien lettujen päälle heitetyt jäiset pakastemustikat toimivat myös oikein mainiosti.
Vegaaniset letut
2,5 dl kookosmaitoa (purkillinen)
1 dl vettä
1 dl riisijauhoa
1 dl mantelijauhoa
1/2 banaani
Soseuta banaani ja sekoita kaikki ainekset. Letut ovat hankalampia kääntää kuin normiletut, joten paista öljytilkassa reilulla keskilämmöllä pieniä lettuja.
Letut on nopea valmistaa, koska taikinaa tarvitse turvottaa. Herkullisia hetkiä!
Katso myös kaikettomien pähkinälettujen ohjeemme. Resepti on muokattu tästä lettuversiosta, eikä sisällä kookosta tai banaania.